Kertépítés - Kerttervezés Budapest

Kertépítő

Kertépítés képekben

Öntözőrendszer telepítés

Az öntözés, az automata öntözőrendszer fontosságáról

 

Díszcserjék öntözése

Ha szép kertre vágyunk elengedhetetlen a locsolás.

Kerti dísznövényeink jelentős része nem a mi éghajlatunkról származik, ahhoz hogy jól növekedjenek, dúsan virágozzanak, a mi klímánkon szokásos csapadéknál többre van szükségük. A díszkerti növények ültetése utáni néhány évben még a nálunk őshonos fajtákra is fokozottan kell figyelnünk. Amíg a növény gyökerei nem szövik át a talaj mélyebb rétegeit -ahol megfelelő a nedvességtartalom-, addig bizonyos időszakokban napi öntözésre lehet szükség.

Magyarországon a természetes csapadék jelentős része a lombhullató dísznövények vegetációs idején kívül, télen esik. Ezért az intenzív hajtásnövekedés, lombképződés, és virágzás idején - tavasztól őszig - kiegészítő öntözésre van szükség.

 

Gyep öntözése

Intenzíven fenntartott díszgyepünk hatalmas igénybevételnek van kitéve. Folyamatosan tapossuk, nyírjuk, a sűrű pázsit kialakítása érdekében rendszeresen műtrágyázzuk. Ezzel állandó növekedésre, folytonos megújulásra késztetjük. A vegetatív növekedés egyik legfontosabb tényezője a rendszeres, és elegendő víz utánpótlása. Ekkora mennyiségű vizet a természetes csapadék nem tud biztosítani, ezért a füvet öntöznünk kell.

 

Az automata öntözőrendszer

Egy átlagos díszkert alapos beöntözése órákba telik, ráadásul slaggal a legnagyobb odafigyelés ellenére sem tudjuk egyenletesen belocsolni a kertet. Lesznek olyan részek, ahol száraz maradt a talaj, míg máshol már tocsog a vízben. Másik probléma, hogy a növények locsolására legmegfelelőbb időpont a hajnali órákra esik. Ebben az időszakban tudjuk a kijuttatott vizet a legjobban felhasználni.

Kevés kerttulajdonosnak van kedve, és ideje hajnalban slaggal a kézben órákon át álldogálni. Meleg, kánikulai napokon akár kétszer-háromszor is öntöznünk kell gyepünket, növényeinket. Ez a legtöbb kerttulajdonos számára egyéb elfoglaltságai miatt nem megoldható.

Erre nyújt korszerű, és hatékony megoldást az automata öntözőrendszer.

Az automata öntözőrendszer egy előre beállított program szerint, emberi beavatkozás nélkül locsol.

Ha szakszerűen megépített öntözőrendszerünk van, nincs más dolgunk, mint élvezni a gyönyörű kert, a nyáron is szép zöld fű látványát. Az öntözőt a föld alá telepítjük, a szórófejek csak a működés idejére emelkednek ki onnan. Láthatatlan, ezért semmit nem von le a kert esztétikai értékéből.

A jól megépített öntözőrendszerel hatékonyan használjuk fel a vizet. A kijuttatott öntözővíz mennyiségét szabályozni tudjuk, mindenhova csak annyit locsolunk ki, amennyire szükség van.

Időzíteni tudjuk a bekapcsolást, meghatározhatjuk a locsolási napok számát, ezzel teljesen a saját kertünk igényeire szabva az öntözést.

Ne feledjük: a szakszerűen megépített automata öntözőrendszerrel időt, és pánzt takaríthatunk meg.

Legjobb, ha az öntözőrendszert már a kertépítés során telepítjük.

Kérjen tőlünk ajánlatot öntözőrendszerére!

Kérjen ajánlatot most!>

 
powered by: Horizont Informatika