Kertfenntartás - Kertgondozás - Kert karbantartás Budapest

kertápolás

Kertépítés képekben

Kertfenntartás

A kert gondozása

 

Miután a kerttervező megtervezte, a kertépítő megépítette a kertet, nem szabad megfeledkezni a kert folyamatos, szakszerű karbantartásáról sem. A díszkert egy mesterségesen létrehozott élő közeg, folyamatosan változik, reagál az évszakok változásaira, felügyelet nélkül elvadul. A fűszálak elvékonyodnak, megnyúlnak. Így törnek a fény felé, hiszen a többi fűszál konkurenciát jelent a számukra. Ha szép sűrű gyepet szeretnénk, a füvet rendszeresen nyírnunk kell. A vegetációs időszakban ez minimum heti egy alkalmat jelent. Pázsitunk akkor lesz igazán szép, ha a locsolás és a fűnyírás mellett rendszeresen pótoljuk a felhasznált tápanyagot. Erre a legjobb megoldás a gyeptrágya, melyet direkt erre a célra fejlesztettek ki.

A bokrok, díszcserjék a begyökeresedés után hirtelen növekedésnek indulnak, ha nem tartjuk kordában metszéssel, hamar összenőnek, elnyomják egymást. A végeredmény egy dzsungel lesz, melyben az erősebb növény elnyomja a gyengébbet, a kert nem a nekünk tetsző arcát fogja mutatni.

Nem helyrehozhatatlan károk ezek, de egy fényhiány miatt kiritkult, alakját vesztett örökzöldet évekbe telik rendbehozni.

Az évelők, lágyszárúak télen elszáradt hajtásait a tavasz beköszöntével le kell vágni, így engedve utat a friss rügyeknek.

Évente többször esedékes a sövénnyírás, melyet ha nem teszünk meg, a sövényünk kiritkul, felkopaszodik, sokat veszít funkciójából, és díszítőértékéből is.

Termő bokrainkat, gyümölcsfáinkat a jó terméshozam elérése érdekében rendszeresen metszeni kell. Szakszerűtlen, nem a fajta kívánalmainak megfelelő metszéssel óriási károkat okozhatunk.

 

Mint minden élőlénynek, a növényeknek is megvannak a saját betegségeik, kártevőik. Előbb-utóbb minden kertben felüti a fejét valamilyen gomba, vírus, vagy baktérium, melyet kezelni kell. A sikeres növényvédelem alapja betegség felismerése. Ha más kórokozó, vagy kártevő ellen permetezünk, mint kellene, azzal csak a környezet vegyszerterhelését fokozzuk.

 

Mint látható, a díszkert fenntartása sok törődést, és mindenek előtt szakértelmet kíván.

 

Szívesen levesszük Megrendelőink válláról a kert karbantartásával kapcsolatos összes feladat terhét.

Rendelkezünk a megfelelő gépekkel, eszközökkel, a kertfenntartés során keletkezett összes hulladékot elszállítjuk, tiszta rendezett kertet hagyunk magunk után.

Több, mint tíz éve vagyunk a szakmában, ezt tanultuk, szeretjük, értünk hozzá!

 

Kertfenntartási szolgáltatásaink:


  • Rendszeres fűnyírás

  • Gyepszellőztetés

  • Gyeptrágyázás

  • Cserjék, fák metszése

  • Évelők gondozása

  • Sövénnyírás

  • Növényvédelem

  • Lombseprés

 

Kérjen tőlünk ajánlatot kertjének egész éves karbantartására!

Kérjen ajánlatot most!>

 
powered by: Horizont Informatika